Walpole Public Library

The new Walpole Public Library is sited near the downtown area of this suburb just outside of Boston. The library program is organized around four masses, encased in rectangular fiber cement panels, which anchor the building’s entries. In between them, generous circulation paths, a sculptural staircase, and skylights create a feeling of openness and lightness. The signage was designed to complement the building's architecture, utilizing a single, squarish sans serif contemporary typeface throughout all environmental graphics including exterior signage, dedication plaques, donor signage, vinyl graphics on glass, directory and room identification. The exterior canopy is adorned with dimensional aluminum lettering painted brown, matching the accent brick on the base of the exterior. Donor signage is applied on stainless steel plaques to complement the hardware and finishes of the interior architecture, and room signs are produced on translucent acrylic plates, adding greater depth and dimension to evoke the lightness of the central atrium. Geometric environmental graphics wrap the floor-to-ceiling glass study rooms in an abstract pattern mimicking the fiber cement panels. The signage package not only communicates and informs, but strengthens the conceptual design of the architecture. Designed at LLB Architects. Professional photography by Bruce T. Martin Photography.

Other Projects

McGauvran Center at UMass Lowell
ArchitectureBrandingGraphic Design
North Scituate Public Library
ArchitectureDesignGraphic Design
Tomatina
Architecture
New Renewal
Architecture
Lumen Optical
BrandingGraphic DesignInterior Design
Quads of Bergen
BrandingFashionGraphic Design
Eva Zeisel Originals
BrandingEditorial DesignFurniture Design
Dry Valley
Architecture
Common Boston 2011
Graphic DesignEditorial DesignPrint Design
Re:
Costume DesignPerforming ArtsSet Design
Back to Top